Deelname aan Nationale Archeologiedagen 2016

U bent hier

Tijdens het weekend van 14 t/m 16 oktober jl. vond de tweede editie plaats van de Nationale Archeologiedagen. Provincie Limburg is sinds dit jaar officieel partner van Stichting Nationale Archeologiedagen. Gemeente Simpelveld haakte hierop in met een expositie in de voormalige bibliotheek van Bocholtz met als titel Zo leefden de Romeinen in Bocholtz en Simpelveld’.

Wethouder Hub Hodinius verrichte op zaterdag 15 oktober de opening. Uniek was dat de beide askisten, zowel de replica van Simpelveld alsook de originele van Bocholtz, voor het eerst samen werden geëxposeerd. Ook waren er Romeinse vondsten te zien, te leen van Provincie Limburg,  Gemeente Maastricht en het Thermenmuseum. De tekstpanelen zijn door het Thermenmuseum aan de gemeente Simpelveld in eigendom overgedragen. De organisatie van de expositie was in handen van de stichting SPQR, Heemkundevereniging De Bongard en gemeente Simpelveld.
Vanwege de bijzondere samenstelling van deze expositie is besloten deze te verlengen en op een aantal data in november en december open te stellen voor bezoek. De data zijn:  woensdag 16 en zaterdag 19 november en zondag 4, woensdag 14 en zaterdag 17 december. Op de woensdagen zijn er workshops voor kinderen.

De bezoekers krijgen een goed beeld hoe men destijds leefde in de villa rustica's.