Speeltuinen in Simpelveld

U bent hier

Natuurspeeltuin Bard Dubi  - Bocholtz

Dit voorjaar is natuurspeeltuin Bard Dubi geopend in park De Bongerd in de kern Bocholtz.   
Het initiatief hiervoor is genomen door de Stichting New Kids Bocholtz.
In deze natuurspeeltuin is een boomstammenparcours, een klimparcours, zandbak en een glijbaan te vinden. En er zijn dierfiguren in hout  uitgezaagd.
Het IVN Simpelveld heeft aan de rand van de natuurspeelplek een bijenhotel gemaakt.
Naast speelelementen is het park een verbindingsweg tussen 2 delen in het dorp,  een plek om te gaan picknicken, activiteiten te organiseren en ook om te komen tot vrij spel in het waterrijke lager gelegen deel van het park.
De speeltuin is vernoemd naar Bard Dubi, een Keltische meesterverhalenverteller, die tijdens s het uitoefenen van zijn geliefde hobby, tijdens het Romeins festival ‘Sempervivetum’ in juli 2013 op deze plek het leven liet. Ter nagedachtenis aan hem is in deze speeltuin een voorleesplek ingericht. Op zijn magische stoel worden vertellers uitgenodigd om hun verhaal te doen.

Natuurspeeltuin Bard Dubi
Park De Bongerd
Bocholtz

Speeltuin Hulsveld - Simpelveld

De speeltuin Hulsveld is een van de hoogst gelegen speeltuinen in Nederland met een prachtig uitzicht over het aan Simpelveld aangrenzende Belgische ( Ardennen ) en Duits ( Eifel ) gebied.
De zeer ruime speeltuin met meer dan 5000 vierkante meter oppervlakte is recent volledig opgeknapt en voorzien van nieuwe speeltoestellen die aan alle veiligheidseisen voldoen. Ook is er een ruime kantine met de noodzakelijke sanitaire voorzieningen.
Er is een grote parkeerplaats voor personenauto’s en bussen ten noorden van de speeltuin ( bij de picknick plaats ) waar u uw auto of bus gratis kunt parkeren. U kunt veilig via het park de speeltuin bereiken. De speeltuin is tijdens de openingsuren voor iedereen toegankelijk.

Openingstijden
Geopend van 12 april t/m 19 oktober 2014

Ma, Di, Do, Vr:       15:00 tot 18:00 uur
Woensdag:            13:00 tot 18:00 uur
Zaterdag:               12:00 tot 18:00 uur
Zondag:                 12:00 tot 18:00 uur
 
Tijdens de vakanties:
Ma t/m Zondag:    11:00 t/m 18:00 uur

Entree: € 1,- per persoon Groepen en scholen volgens afspraak.

 
Speeltuin Hulsveld
Norbertijnenstraat 476369 CM  Simpelveld
Tel. 045-5441149 /  045-5443212