Archeologiefestival Sempervivetum MMXXII (2022)

U bent hier

Het Archeologie Festival SEMPERVIVETUM MMXXII (2022) is een theatervoorstelling met als centrale thema: de rol en betekenis van het Romeinse verleden voor deze streek. De scenes omvatten unieke en deels onbekende verhalen, die het waard zijn om te worden verteld. Het is bovendien een festival, waarbij op een levendige en enthousiaste wijze het leven van de inwoners van Bocholtz en omgeving in de Romeinse tijd wordt gepresenteerd.

Tijdens het festival verzorgt een vijftigtal vrijwilligers en acteurs in de openlucht verschillende theatervoorstellingen in de Romeinse Vallei van Bocholtz. Bezoekers wandelen samen met een verteller, in groepjes van 20 tot 30 personen langs 10 historische plekken (‘tableaus vivants’) waar acteurs een voorstelling geven over deze bijzondere plek of de vondsten die hier zijn gedaan.
Inmiddels hebben al diverse inspiratiesessies plaatsgevonden en zijn ook onze toeristische ondernemers benaderd om in te haken op het festival. Uiteraard zal dit niet voor iedereen van jullie mogelijk zijn, maar wellicht is het leuk om met een arrangement in te spelen op het festival. Promoot bijvoorbeeld een wandel- of fietsarrangement inclusief een bezoek aan het festival. Licht jullie gasten in over het festival, binnenkort start de promotiecampagne.

De promotie van het festival loopt via Visit Zuid-Limburg. Er worden diverse Facebookberichten geplaatst (deel ze gerust!), het festival staat als ‘topper’ op de website van Visit Zuid-Limburg, er worden nieuwsbrieven verstuurd en uiteraard wordt de pers via persberichten benaderd. Tickets worden online via Tickli verkocht.

Het festival vindt plaats op vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2022.

Meer informatie over SEMPERVIVETUM MMXXII vindt u op de Facebookpagina en website van Sempervivetum.
Heeft u vragen over het festival, dan kunt u zich melden bij Roger Scheren van gemeente Simpelveld, tel. 045 - 544 83 26 of via mail:
r.scheren@simpelveld.nl.

>> Terug naar nieuwsbrief zomer 2022